Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Εκλογική διακήρυξη

Σε μια εποχή έντονης αβεβαιότητας για το επάγγελμα του μηχανικού, με υψηλά ποσοστά ανεργίας και ετεροαπασχόλησης, με διαρκώς μειούμενα εισοδήματα, εξαντλητικούς φόρους και υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, το Τ.Ε.Ε. μας καλεί στις 20 Νοεμβρίου να προσέλθουμε στις κάλπες.
Το σκηνικό στις εκλογές του Τ.Ε.Ε. δεν διαφέρει από αυτό των εθνικών εκλογών ή αυτών για την τοπική αυτοδιοίκηση, ακόμη και των φοιτητικών. Σε όλα τα επίπεδα υπάρχουν κομματικοί μηχανισμοί, οι οποίοι προωθούν συγκεκριμένα συμφέροντα και γραμμές. Δεν υπάρχει χώρος για ανθρώπους με ιδανικά και όραμα, παρά μόνο αν εκτιμηθούν ως ικανοί συλλογείς ψήφων. Αλλά ακόμη και αν τέτοιοι άνθρωποι εκλεγούν σε όργανα του Τ.Ε.Ε., σύντομα δέχονται την πίεση των μηχανισμών στους οποίους εντάχθηκαν, για να στηρίξουν τις γραμμές που εξυπηρετούν τα κομματικά συμφέροντα.
Σε τοπικό επίπεδο, οι εκλογές του Τ.Ε.Ε. είναι μια ευκαιρία για τους μηχανισμούς να μετρήσουν τις δυνάμεις τους. Ως μέλη της μικρής αυτής κοινωνίας του Τ.Ε.Ε. Κεφαλονιάς, θεωρούμε ότι οι συνάδελφοί μας μηχανικοί δεν μπορούν να χειραγωγηθούν από κομματικές γραμμές και μικροσυμφέροντα.
Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα είμαστε παρόντες με το συνδυασμό Κίνηση Συνεργασίας Μηχανικών Κεφαλονιάς, διεκδικώντας μια θέση στην Αντιπροσωπεία του Τμήματος Δυτικής Ελλάδας και τη Νομαρχιακή Επιτροπή Κεφαλληνίας και Ιθάκης. Μια θέση η οποία θα μας δώσει το έρεισμα για να διεκδικήσουμε ένα Τ.Ε.Ε. που θα υπερασπίζει το επάγγελμα του μηχανικού και όχι το συμφέρον του μηχανισμού. Που θα είναι δίπλα στην πολιτεία ως τεχνικός σύμβουλος, προς όφελος της κοινωνίας.
Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θέλουμε παρόντες όλους τους συναδέλφους μας. Όχι κατ' ανάγκη να μας ψηφίσουν, αλλά να ενημερωθούν σχετικά με τις θέσεις όλων των υποψηφίων, να κρίνουν και να επιλέξουν εκείνους που πραγματικά θεωρούν ότι θα τους εκπροσωπήσουν επάξια στα παραπάνω όργανα.


Με εκτίμηση,

Αλέξανδρος Παντελειός, Πολιτικός Μηχανικός
Βαγγέλης Κεφαλάς, Πολιτικός Μηχανικός
Ηλίας Μινέτος, Πολιτικός Μηχανικός


Υποψήφιοι για την Αντιπροσωπεία του Τμήματος Δυτικής Ελλάδος και την Νομαρχιακή Επιτροπή Κεφαλληνίας και Ιθάκης με το συνδυασμό “Κίνηση Συνεργασίας Μηχανικών Κεφαλονιάς”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου